Freska On Ice

Freska-jengi lähti yhdessä luistelemaan Helsingin Jääpuistoon!

Helsingissä on ollut tänä vuonna pitkästä aikaa kunnon talvi ja siitä innostuneena päätimme, että olisi mahtavaa lähteä Freskan porukan kesken kokeilemaan jotakin talviurheilua. Hiihtäminen vaikutti kaikin puolin hieman hankalalta (etsi metsä, hanki välineet, etsi ihmisiä, jotka ylipäätään osaavat hiihtää…), joten päädyimme valitsemaan lajiksi luistelun. 6. Maaliskuuta suuntasimme siis Helsingin keskustaan Jääpuistoon!

Ennen luistelutapahtumaa pistimme kokoon Freskan oman Dream Teamin. Entiset luistelijat ja jääkiekkoilijat valjastettiin luistelutapahtumaan avustajiksi, koska tiesimme, että moni osallistuja ei ole koskaan luistimia kokeillutkaan. Halusimme saada kaikki mukaan luistelemaan aikaisemmasta kokemuksesta riippumatta ja nämä ”Freska valmentajat” auttoivatkin houkuttelemaan mukaan paljon ensikertalaisia.

Luistelupäivän sää oli kylmä ja tuulinen ja pohdimmekin, että vähentääkö sää luisteluporukkamme osanottajamäärää. Jääpuistossa meitä kuitenkin odotti iloinen yllätys: parikymmentä freskalaista oli innokkaana paikalla! Luisteluun valmistautuessa kävi ilmi, että meillä oli mukana iso joukko aivan ensikertalaisia ja monia heistä vähän jännittikin, mitä tuleman pitää. Freskan luisteluvalmennustiimi kuitenkin otti haasteen vastaan ja alkoi yksitellen opastaa jokaista uutta luistelijaa homman saloihin. Hitaasti, mutta varmasti valmennus tuotti tulosta ja tapahtuman loppuun mennessä ihan jokainen luisteli jo yksin ympäri kenttää! Iso kiitos mahtaville valmentajille.

Järjestäjän näkökulmasta Freska On Ice oli aika mahtava tapahtuma monessakin mielessä. Oli ihanaa nähdä, miten ihmiset menivät mukavuusalueensa ulkopuolelle ja yrittivät rohkeasti uutta, vaikka alussa ehkä vähän pelottikin. Ennen kaikkea oli hieno nähdä, miten iloiseksi uuden taidon oppiminen sai osallistujat! Toinen mahtava juttu nähdä oli se, miten nopeasti ihmiset tutustuivat toisiinsa luisteluillan aikana. He sanan kirjaimellisessa merkityksessä tukivat toisiaan yrittäessään opetella uutta taitoa yhdessä. Osa saattoi tulla luisteluiltaan ennestään tuttujen kaverien kanssa, mutta kaikki saivat ihan varmasti uusia tuttavuuksia illan aikana. Illan paras ja palkitsevin kommentti oli, ”Voisiko meillä olla Freska on Ice joka viikko?”!

Kiitos kaikille rohkeille ja innokkaille luistelijoille hauskasta illasta! Toivottavasti nähdään muissakin kevään tapahtumissa.

-Lisa

Tilaa heti ja nauti puhtaasta kodista

Nopea ja vaivaton tilaus, kotisiivous 38 €/h.