Freskan Mölkkyturnaus

Järjestimme mölkkyturnauksen Kaisaniemenpuistossa eräs kaunis kevätpäivä.

Meillä Freskalla järjestetään joka kuukausi tapahtumia ja aktiviteetteja henkilöstölle ja tänä keväänä päätimme toteuttaa kyselyn, jotta saisimme selville, että minkälaiset tapahtumat olisivat freskalaisten mielestä kaikkein kiinnostavimpia. Tuloksista nousi esiin, että eniten toivottiin tapahtumia, jotka liittyisivät liikuntaan, luontoon tai jollain tapaa suomalaiseen kulttuuriin tutustumiseen (meillä on töissä ihmisiä ympäri maailmaa ja monet ovat muuttaneet Suomeen vasta hiljattain). Kyselystä kävi myös ilmi, että yksi parhaista jutuista Freskan tapahtumissa on kollegoiden ja uusien ihmisten tapaaminen!

Näiden toiveiden perusteella minä ja työkaverini Silja lähdimme ideoimaan kesäkauden ensimmäistä tapahtumaa ja keksimmekin aktiviteetin, joka oli vastaus kaikkiin näihin toiveisiin: tietysti mölkky! Mölkky voidaan ehkä laskea liikunnaksi, sitä voi pelata luonnossa, se on perisuomalaista ja sitä pelataan tiimeissä tai pareina. Ei muuta kun tapahtumakutsua tekemään.

Mölkky herätti heti alkuunsa kiinnostusta ja ihmettelyä, mikä ei sinänsä ollut yllättävää, koska tapahtuman kutsussa yhdistyi omituinen suomalainen sana ja kuva jonkinlaisesta halkokasasta. Saimme myös kaikenlaisia kysymyksiä aiheesta: onko tämä joku vaativa peli, uskaltaako mukaan tulla, jos ei ole aiemmin pelannut ja ennen kaikkea miten ihmeessä tämä nimi sanotaan (kuulimme monenlaisia versioita ja ajoittain nimi meinasi lähteä taipumaan jo hieman epäsopivaankin suuntaan)?

Kaikesta hämmennyksestä huolimatta helteisenä iltapäivänä Kaisaniemen puistoon kokoontui noin parikymmentä freskalaista valmiina ottamaan mölkky-haasteen vastaan. Aluksi kollegani Silja esitti hienon demonstraation mölkyn pelaamisesta, kertoi säännöt ja jakoi parit. Pian pelin lähtiessä käyntiin kävi ilmi, että osa ensikertalaisista oli aivan luonnonlahjakkuuksia mölkyssä ja kokeneemmat pelaajat saivatkin olla varuillaan. Kaikki eivät olleet pelissä aktiivisesti mukana, mutta he nauttivat sitten picnic-eväistä ja toimivat niin hienosti cheerleaderin tehtävässä, että sain olla ylpeä.

molkky-tournament-fixed

Kaiken kaikkiaan meillä oli tosi hauska mölkkyturnaus ja ihmiset eivät olisi millään meinanneet lopettaa pelaamista. Kiitos kaikille ihanasta kesäpäivästä! Seuraavassa tapahtumassa ollaankin sitten vielä enemmän luontoteeman äärellä, mutta ei siitä vielä sen enempää… Stay tuned!

-Lisa

Tilaa heti ja nauti puhtaasta kodista

Nopea ja vaivaton tilaus, kotisiivous 38 €/h.