Privacy policy

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, kuinka Freska ja sen samaan konserniin kuuluvat yhtiöt keräävät ja käsittelevät henkilötietoja. Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan kaikkiin Freskan asiakkaisiin ja muihin digitaalisten palveluiden loppukäyttäjiin. Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää tähän tietosuojaselosteeseen liittyen tai haluat hyödyntää oikeuksiasi rekisteröitynä, voit olla yhteydessä meihin info@freska.fi

  1. Mistä ja miten keräämme henkilötietoja?

Suurin osa käsittelemästämme henkilötiedoista on peräisin suoraan sinulta. Keräämme henkilötietojasi mm. seuraavissa tilanteissa: Kun tilaat meiltä palveluita. Kun tilaat meiltä palveluita, keräämme yhteystietosi sekä tarvittavat tiedot palvelun toimittamiseksi, kuten tiedot tilaamastasi palvelusta, palvelun kohteesta sekä odotuksistasi. Kun olet meihin yhteydessä. Keräämme henkilötietojasi kun otat meihin yhteyttä. Tallennamme lähettämäsi viestit ja mahdollisen palautteen sekä tiedot kommunikaatioon käytettävistä laitteista ja tavoista. Kun olemme sinuun yhteydessä tai saat meiltä markkinointia. Keräämme henkilötietojasi kun olemme sinuun yhteydessä eri kanavissa tai lähetämme sinulle markkinointia tai muuta viestintää. Lähetämme myös asiakkaillemme erilaisia palautekyselyitä varmistaaksemme, että palvelumme täyttävät asettamamme standardit. Keräämme henkilötietoja myös mainonnan ja myynnin tehokkuuden mittaamiseksi. Kun käytät Freska mobiilisovellusta. Keräämme tietoja käyttämästäsi laitteesta sekä erilaisia tietoja analysoidaksemme sovelluksen käyttöä. Kun käytät digitaalisia palveluitamme. Hyödynnämme verkkosivuillamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita kerätäksemme tietoja verkkopalveluidemme käytöstä sekä mitataksemme kävijämäärijä. Evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla kerättyjä tietoja voidaan hyödyntää myös mainonnan kohdentamiseen muissa, Freskan ulkopuolisissa palveluissa. Ulkopuoliset tiedon lähteet. Keräämme henkilötietoja myös ulkopuolisista tietojen lähteistä esimerkiksi myynnin kohdentamiseksi. Tiedot voivat olla peräisin erilaisista tietopankeista, kuten Suomen Asiakastiedolta ja Bisnodelta sekä järjestämistämme kampanjoista ja kilpailuista.

  1. Millaisia tietoja käsittelemme?

Käsittelemme erilaisia henkilötietoryhmiä monenlaisiin tarkoituksiin. Käsittelemämme henkilötiedot koostuvat seuraavista ryhmistä: Perus- ja yhteystietosi, kuten etunimi, sukunimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Tiedot tilauksistasi ja ostoistasi, kuten asiakasnumero, laskutustiedot, tiedot käytetyistä maksutavoista, tilaushistoria, yhteydenottosi asiakaspalveluumme sekä tiedot osallistumisestasi erilaisiin kilpailuihin. Tiedot verkkosivujemme ja Freska mobiilisovelluksen käytöstä, kuten käyttäjätunnus, salasana, tiedot liittyen uutiskirjeiden tilauksiin sekä tekemäsi toimenpiteet käyttäessäsi digitaalisia palveluitamme. Muut palveluiden käytöstä ja mainonnasta kerätyt tiedot, kuten käyttäjäprofiili, kiinnostuksen kohteet sekä antamasi suostumukset ja luvat. Keräämme tiettyjä tietoja automaattisesti kun käytät palveluitamme, kuten verkkosivustojamme sekä Freskan mobiilisovellusta. Nämä tiedot kertovat esimerkiksi kuinka käytät palveluitamme, kuinka kauan vierailusi kestää sekä milloin käytät palveluitamme. Näitä tietoja hyödynnetään myös mainonnan kohdentamiseen. Nämä tiedot koostuvat pääosin erilaisista teknisistä tiedoista, kuten IP-osoitteesi, käyttämäsi selaimen tai mobiililaitteen malli ja versio.

  1. Mihin tarkoituksiin käsittelemme henkilötietojasi?

Kun käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi jossa olet osapuolena tai tällaisen sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi. Kun tilaat meiltä erilaisia palveluita, käsittelemme henkilötietojasi palvelun toteuttamiseksi. Tarvitsemme esimerkiksi laskutustietojasi sekä yhteystietojasi palvelun toimittamiseksi. Kun käsittely on tarpeen meihin soveltuvan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi. Tietyissä tilanteissa meihin soveltuva lainsäädäntö velvoittaa meitä käsittelemään henkilötietojasi. Säilytämme esimerkiksi laskutustietoja kirjanpito- ja verotusta koskevan sääntelyn noudattamiseksi. Kun olet antanut suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn. Tarvitsemme esimerkiksi suostumuksesi uutiskirjeiden lähettämiseen sekä kohdennetun mainonnan näyttämiseen erilaisten mainontaan liittyvien kumppaneidemme toimesta. Kun henkilötietojen käsittely on tarpeen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi. Kun nojaamme oikeutettuun etuun, meillä on yleensä voimassaoleva asiakassuhde ja varmistamme, että henkilötietojen käsittely on tarpeellista ja oikeasuhtaista. Tilastointi ja analytiikka. Keräämme ja tilastoimme tietoja palveluidemme käytöstä esimerkiksi mainonnan ja viestinnän tehokkuuden arvioimiseksi ennustaaksemme tulevaa myyntiä sekä kehittääksemme palveluita paremmiksi. Uusien palveluiden kehittäminen. Keräämme henkilötietoja esimerkiksi mielenkiinnon kohteistasi sekä palveluiden käytöstä, jotta voimme tarjota sinulle uusia palveluita, joista olet todennäköisesti kiinnostunut aiemman käyttäytymisesi perusteella. Tietoturvan toteuttaminen sekä petosten ja väärinkäytösten ehkäiseminen. Estääksemme virhetilanteita ja väärinkäytöksiä, keräämme erilaisia lokitietoja palveluidemme käytöstä. Näiden lokitietojen avulla pyrimme esimerkiksi tunnistamaan poikkeamia palveluissamme.

Asiakaspalvelu ja viestintä. Käsittelemme henkilötietojasi vastataksemme esimerkiksi lähettämiisi viesteihin ja yhteydenottoihin. Samoin tarvitsemme henkilötietojasi viestiäksemme sinulle palveluihimme liittyen. Suoramarkkinointi tietyissä tilanteissa. Kohdistamme sinulle mainontaa esimerkiksi silloin, kun mainonta liittyy asemaasi yrityksessä ja voimme olettaa palveluidemme olevan kiinnostavia työtehtäviisi liittyen. Samoin voimme lähestyä sinua markkinoinnilla silloin kun olemme saaneet yhteystietosi aikasemmin tapahtuneen palveluoston yhteydessä. Sinulla on aina oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin tämän tietosuojaselosteen kohdan 7. mukaisesti.

  1. Luovutammeko henkilötietojasi kolmansille osapuolille?

Vaikka teemmekin paljon itse, hyödynnämme toiminnassamme Freskan ulkopuolisia palveluntuottajia myös henkilötietojen käsittelyyn liittyen. Alta löydät listan niistä vastaanottajien kategorioista, joille henkilötietojasi voidaan luovuttaa. Pyrimme sopimuksissamme sitouttamaan vastaanottajat käsittelemään henkilötietoja vain ja ainoastaan Freskan lukuun. Markkinointikumpanit. Siirrämme henkilötietoja erilaisille markkinointikumppaneille mainoskampanjoiden toteuttamiseksi sekä mainonnan kohdentamiseksi. IT- ja konesalipalveluiden tarjoajat. Käytämme toiminnassamme erilaisia IT-järjestelmiä sekä konesalipalveluita. Käytössämme on esimerkiksi Microsoftin sähköpostijärjestelmä sekä Amazonin konesalipalvelut. Sosiaalisen median yhtiöt. Palveluissamme hyödynnetään sosiaalisen median toiminnallisuuksia, joiden kautta henkilötietojasi voidaan luovuttaa tällaisille yhtiöille, kuten Facebookille ja Googlelle. Muut palveluidentarjoajat ja alihankkijat. Edellä mainittujen lisäksi hyödynnämme toiminnassamme myös alihankkijoita ja muita palveluntarjoajia, joille henkilötietojasi voidaan siirtää. Tällaisia toimijoita ovat esimerkiksi siivouspalveluiden tarjoajat, konsultit sekä yhtiöt, jotka tekevät markkinatutkimuksia ja asiakastutkimuksia. Muut tilanteet, joissa henkilötietojasi voidaan luovuttaa. Lisäksi luovutamme henkilötietojasi poikkeuksellisissa tilanteissa esimerkiksi laskujen perintää varten, tutkiaksemme ehtojemme vastaista toimintaa tai oikeudellisia vaateita varten. Henkilötietojasi voidaan luovuttaa myös erilaisten yritysjärjestelyiden yhteydessä esimerkiksi ostajayritykselle tai tällaisen neuvonantajille. Voimme luovuttaa henkilötietojasi myös viranomaisille, esimerkiksi veroviranomaisille, poliisille tai muille lainsäädännöstä johtuvien velvoitteiden noudattamiseksi tai viranomaispyyntöihin vastaamiseksi. Käytämme Googlen palveluita digitaalisissa palveluissamme analytiikkaan sekä mainonnan kohdentamiseen. Google hyödyntää evästeitä ja vastaavia tekniikoita kerätäkseen sinusta henkilötietoja mainonnan personointiin sekä mittaamiseen. Voit lukea lisää kuinka Google kerää ja käsittelee henkilötietojasi täältä: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

  1. Henkilötietojen siirrot kolmansiin maihin

Jotkut käyttämistämme palveluntarjoajista ja IT-järjestelmistä sijaitsee Euroopan Talousalueen ulkopuolella. Tästä johtuen henkilötietojasi siirretään myös EU alueen ulkopuolelle. Tälläaisissa siirtotilanteissa pyrimme toteuttamaan erilaisia toimenpiteitä, jotta eurooppalaisen lainsäädännön takaama korkea tietosuojan taso säilyisi myös siirron jälkeen. Tällaisia toteuttamiamme toimenpiteitä ovat mm. Euroopan komission laatimien mallisopimuslausekkeiden hyödyntäminen osana sopimuksia, joita solmimme kolmansissa maissa

olevien vastaanottajien kanssa. Euroopan komission laatimista mallisopimuslausekkeista voit lukea lisää täältä: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en

  1. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen kunkin käyttötarkoituksen toteuttamisen kannalta. Tyypillisesti käsittelemme henkilötietojasi niin kauan kuin olet asiakkaanamme. Meihin soveltuva lainsäädäntö velvoittaa meitä säilyttämään henkilötietoja tietyissä tilanteissa, myös asiakassuhteen jälkeen. Tällaisissa tilanteissa henkilötietojen säilytys aika on määritelty soveltuvassa lainsäädännössä. Esimerkiksi kirjanpitolainsäädäntö velvoittaa meitä säilyttämään tositteita ja muuta kirjanpito materiaalia vielä kuusi vuotta päättyneen tilikauden jälkeen. Jos olet antanut meille suostumuksesi markkinoinnin vastaanottamiseen, säilytämme henkilötietojasi, kuten nimeäsi, sähköpostiosoitettasi ja puhelinnumeroasi niin kauan kunnes peruutat antamasi suostumuksen. Huomioithan, että tietyissä tilanteissa anonymisoimme henkilötiedot sen sijasta, että poistaisimme ne kokonaan. Anonymisoinnin seurauksena yksittäinen rekisteröity ole enää tunnistettavissa, jolloin tiedot eivät ole enää luonteeltaan henkilötietoja.

  1. Sinun oikeutesi

Tietosuojalainsäädäntö takaa sinulle monia eri oikeuksia henkilötietojesi käsittelyä koskien. Huomioithan kuitenkin, että nämä lainsäädännön takaamat oikeudet eivät ole täysin rajoittamattomia. Emme esimerkiksi voi poistaa kaikkia henkilötietojasi sellaisessa tilanteessa, jossa meillä on voimassa oleva sopimus kanssasi tai jos lainsäädäntö velvoittaa meitä säilyttämään tietoja. Oikeuksiesi toteuttamista koskevat pyynnöt voit lähettää osoitteeseen sähköposti(a)osoite.com. Jotta henkilötietojasi ei päädy vääriin käsiin, valmistauduthan todistamaan henkilöllisyytesi pyynnön yhteydessä. Oikeus saada pääsy henkilötietoihin. Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsittelemmekö henkilötietojasi. Jos käsittelemme henkilötietojasi, voit pyytää pääsyä niihin sekä jäljennöstä kaikista sinua koskevista henkilötiedoista. Oikeus henkilötietojen oikaisuun. Pyrimme luonnollisesti siihen, että henkilötietosi olisivat aina tarkkoja ja ajantasaisia. Jos kuitenkin koet, että henkilötietosi ovat virheellisiä, puutteellisia tai vanhentuneita, voit aina pyytää meitä korjaamaan ja/tai päivittämään tällaiset henkilötiedot. Oikeus henkilötietojen poistamiseen. Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietojasi. Huomioithan kuitenkin, että emme voi välttämättä poistaa kaikkia tietojasi, esimerkiksi niissä tilanteissa joissa henkilötietojen käsittely tai säilyttäminen perustuu laista johtuvaan velvoitteeseen. Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita yleistä oikeutta vastustaa kaikkea henkilötietojesi käsittelyä, vaan soveltuu esimerkiksi tilanteessa, joissa henkilötietojesi käsittely perustuu oikeutettuun etuun. Tämän lisäksi sinulla on aina oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Oikeus rajoittaa henkilötietojen käsittelyä. Tietyissä tilanteissa voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä. Tällainen oikeus sinulla on esimerkiksi silloin, kun kiistät itseäsi koskevien henkilötietojen paikkansapitävyyden. Rajaamme tällöin käsittelystä ne henkilötiedot, joiden käsittelyä haluat rajoittaa.

Oikeus henkilötietojen siirtoon. Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus saada siirrettyä henkilötietosi toiselle rekisterinpitäjälle. Otathan huomioon, että tällainen oikeus koskettaa vain automaattisin keinoin käsiteltäviä henkilötietoja, jotka olet itse toimittanut meille ja joiden käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen. Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaisille. Jos epäilet, että olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti, sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuutta valvoo Suomessa tietosuojavaltuutetun toimisto. Yhteystiedot ja ohjeet valituksen tekemiseen löydät tietosuojavaltuutetun verkkosivuilta osoitteesta https://tietosuoja.fi/etusivu

  1. Tämän tietosuojaselosteen päivittäminen

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti, joten saatamme muuttaa tämän tietosuojaselosteen sisältöä. Löydät ajantasaisimman tietosuojaselosteen aina digitaalisista palveluistamme.

Questions, thoughts?

Tell us your opinion.

Contact us

Happiness is a clean home.

Fast and effortless order.

Payment methods

Klarna

Download the app

  • App Store
    Google Play

Freska in social media

Freska Finland Oy

Business ID: 3246808-9

Home cleaning · Office cleaning
  • Helsinki,
  • Espoo,
  • Vantaa,
  • Kauniainen,
  • Kirkkonummi,
  • Kerava,
  • Turku,
  • Lieto,
  • Naantali,
  • Raisio,
  • Tampere,
  • Kangasala,
  • Lempäälä,
  • Nokia,
  • Pirkkala,
  • Valkeakoski,
  • Ylöjärvi
Freska Finland