FAQ

Tarvitseeko minun siivota ennen siivoojan tuloa?

Ei tietenkään! Me olemme täällä sitä varten, että pääset nauttimaan asioista, joista oikeasti nautit ja me sen sijaan hoidamme siivouksen. Voit kertoa siivoojallesi ohjeet siitä mihin, esimerkiksi lelut kuuluvat, niin löydät ne oikeasta paikasta kotiin tullessasi.

Mitä kieltä siivoojat puhuvat?

Siivoojiemme pääkieli on työskennellessä englanti, emmekä vaadi työntekijöiltämme suomen kielen taitoa (Huom! Asiakaspalvelumme palvelee aina vähintään suomeksi ja englanniksi). Kuitenkin joskus voi käydä niin, että siivoojan ja asiakkaan välillä ei löydykään yhteistä kieltä, jolloin kommunikointi voi olla jokseenkin haastavaa.🤔 Ei kuitenkaan hätää! Jos pohdit mahdollista kielimuuria, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme nettisivuilla tai sovelluksessa chatin, puhelimen tai sähköpostin välityksellä.

Haluamme antaa mahdollisimman monelle tilaisuuden työskennellä Freskalla riippumatta siitä, puhuvatko he suomea vai ei 👍

Tuoko siivooja omat siivousvälineet?

Käytämme aina kodistasi löytyviä imuria, moppia ja ämpäriä. Freskan ympäristöystävälliset siivousaineet ja -tarvikkeet kuuluvat tilauksen käyntimaksuun (6 €/kerta) varmistaaksemme erinomaisen siivouslopputuloksen.

Miten toimitan siivoojalle avaimeni?

Voit halutessasi toimittaa kotiavaimesi meille, jotta siivoojasi pääsee kotiisi kun et ole itse paikan päällä avaamassa ovea. Tuo avaimesi toimistollemme viimeistään 5 päivää ennen siivousta. Tällöin meille jää tarpeeksi aikaa toimittaa avain myös siivoojalle.

Voit myös sopia avainten luovuttamisesta suoraan siivojan kanssa hyödyntäen siivoojalla olevaa avaintenluovutuslomaketta. Avaimen luovutuksen jälkeen vastuu avaimesta siirtyy Freskalle.

Mikäli et ehdi toimittaa avainta meille 5 päivää ennen siivousta, etkä ole avaamassa ovea siivoojalle, ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin sovimme tapauskohtaisesti siivoojan pääsystä kotiisi!

Voiko koirani tai kissani olla kotona siivouksen aikana?

Rakastamme eläimiä! :) Ilman muuta voi olla, mutta asiakkaan velvollisuutena on pitää huolta siitä, että siivoojalla on työrauha. Lisäksi, lemmikki on aina asiakkaan vastuulla.

Voinko hyödyntää kotitalousvähennystä?

Kaikki palvelumme ovat kotitalousvähennyskelpoisia! Kotitalousvähennys on vuonna 2022 60 % eli esimerkiksi tilatessasi säännöllisen siivouksen, tuntihinta onkin noin 19,60 €/h. Voit lukea kotitalousvähennyksestä lisää täältä.

👉 Kaipaatko kotitalousvähennyskoostetta vuodelta 2021? Saat koosteen tilaamastasi palveluista, sekä ohjeet kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen helposti omasta Freska-sovelluksestasi! Lähetämme koosteen sinulle myös erikseen sähköpostitse alkuvuodesta 2022. Tarvittaessa saat myös neuvoja ja vastauksia askarruttaviin kysymyksiisi asiakaspalvelustamme chat-keskustelusta, joka löytyy nettisivuiltamme tai sovelluksesta tai sähköpostilla info@freska.fi

Mitä jos siivooja on myöhässä?

Ilmoitamme sinulle etukäteen jos siivoojasi on myöhässä ja ratkaisemme tilanteen sinulle parhaiten sopivalla tavalla. Siivouksen kestoon myöhästyminen ei vaikuta.

Miten toimin siivoojan saapuessa kotiini?

Suosittelemme, että käyt ensimmäisellä siivouskerralla yhdessä siivoojan kanssa läpi kotisi erityispiirteet, jotta hän voi huomioida ne työskennellessään. Ole huoletta, siivoojamme ovat alansa ammattilaisia ja osaavat myös kysyä tarvitsemansa asiat.

Voinko olla kotona siivouksen aikana?

Tottakai voit! Suosittelemme kuitenkin, että annat siivoojalle työrauhan ja vietät säästyneen ajan esimerkiksi harrastustesi parissa. Voit siis olla kotona tai viettämässä aikaa muualla. Päätöksen teet itse!

Mitä jos joudun perumaan tai siirtämään siivoukseni?

Voit perua tai siirtää siivouskerran veloituksetta viimeistään 5 päivää ennen alkuperäistä siivousaikaa. Alle 5 päivää ennen siivousta tehdystä peruutuksesta veloitamme tilausehtojemme mukaisesti täyden siivousta vastaavan summan. Viime hetken peruutuksista maksamme kuitenkin siivoojillemme täyden palkan, mistä syystä veloitamme myös asiakasta. Voit kuitenkin vaihtaa siivousaikaa viimeistään 3 päivää ennen siivousta.

Siivouskerran peruutuksen tai siirron voi tehdä helposti Freska-sovelluksessa klikkaamalla siivouksen auki ja avaamalla valikon (…)-merkistä. Valikosta löydät peruutus- ja siirtämismahdollisuudet.

Kysymyksiä, ajatuksia?

Kerro meille mielipiteesi.

Ota yhteyttä

Onnellisuutta on puhdas koti.

Nopea ja vaivaton tilaus, kotisiivous alk. 49 €/h.

Maksutavat

Klarna

Lataa sovellus

 • App Store
  Google Play

Freska Finland Oy

Y-tunnus: 3246808-9

 • Helsinki,
 • Espoo,
 • Vantaa,
 • Kauniainen,
 • Kirkkonummi,
 • Kerava,
 • Turku,
 • Lieto,
 • Naantali,
 • Raisio,
 • Tampere,
 • Kangasala,
 • Lempäälä,
 • Nokia,
 • Pirkkala,
 • Valkeakoski,
 • Ylöjärvi
Freska Finland
Whistleblowing · Tilausehdot · Tietosuojaseloste ·