Siivoojatarinat

Tarinoita Freskalaisista: Noel

43-vuotias Noel on sädehtivä persoona, jonka olemus ja vahva läsnäolo vetävät puoleensa ketä tahansa. Noel edustaa aidosti niitä arvoja, joita haluamme Freskan brändinkin ilmentävän. Mikä on hänen salaisuutensa? Annetaan Noelin itse kertoa.

Noelin pehmeä ja rauhoittava ääni sopisi meditaatioappiin tai äänikirjaan, mutta voimistuu, kun siirrytään syvällisempiin aiheisiin. Siitä voi päätellä, että ollaan tärkeiden asioiden äärellä.

Kelataanpa alkuun. Kuka Noel on ja mistä hän innostuu?

Noel nauttii elämän pienistä iloista. Vapaa-aikaansa, jota hänellä ei kuulemma ole paljoa, hän käyttää kasvien hoitamiseen, lepoon tai pyörälenkkeihin. Hän on myös intohimoinen ruoanlaittaja, bravuurinaan jotain kunnollista sekä terveellistä.

“Viikonloppuisin valmistan jotain erityisen hyvää. Sitä muistelen sitten arkena, kun aikaa ei ole”, hän naurahtaa.

Ennen pandemiaa Noel vietti useammin aikaa ystäviensä kanssa, mutta pari viime vuotta hän on pysytellyt enimmäkseen kotosalla. Tyytyväisenä. ” On hyvä, että voin olla kotona lapseni kanssa. Ja kaipaahan kotikin huolenpitoa.”

Noel muutti Filippiineiltä Suomeen vuonna 2019 ja on työskennellyt kotisiivoojana Freskalla siitä lähtien. Miten hän päätyi Suomeen?

“Olen asunut vain kotimaassani ja täällä. Tämä on toinen kotini, tietenkin”, hän sanoo painottaen voimakkaasti viimeistä sanaa. Uudessa kotimaassa lähes kaikki on toisin kuin Filippiineillä. “Tämä on kuin uusi elämä.”

“En olisi arvannut päätyväni Suomeen tai ylipäänsä pois kotimaastani. Olen aina pitänyt itseäni isänmaallisena”, Noel naurahtaa.

“Mutta elämässä tapahtuu kaikenlaista. Annan hyvän tapahtua, ja nautin siitä.” 734A1446 Entäpä Noelin tausta? Noel ei muista, mistä hän haaveili lapsena, koska siitä on kuulemma jo kauan. Mutta hän sanoo syntyneensä yksinkertaiseen elämään. Noel teki itsenäistä toimistotyötä 17 vuotta eikä voinut kuvitella pitävänsä sosiaalisemmasta työympäristöstä tai asiakkaista huolehtimisesta. Nyt mieli on muuttunut.

”Kotisiivoojan työ on samankaltaista kuin toimistotyö”, Noel sanoo (osin suomeksi, kehittyvällä kielitaidollaan). ”Ero on siinä, että voin auttaa perheitä viettämään enemmän aikaa keskenään ja rakastamiensa asioiden parissa. Samalla voin toteuttaa omaa juttuani: työtä, jota rakastan.”

Perhe vilahtaa usein Noelin puheessa, esimerkiksi hänen miettiessä rakkainta muistoaan. ”Se on aika perheeni kanssa. Perhe muokkaa luonnetta ja persoonallisuutta, ja tekee sinusta sinut. Se määrittelee ja muovaa sinua sekä kannustaa näkemään vaivaa perheesi unelmien eteen. Teen kaiken elämässäni perhettäni varten.”

Noelin määritelmä perheestä on kuitenkin laajempi kuin sanakirjan. Kotisiivoojana hän kokee olevansa osa monien asiakkaidensa perhettä. Hän on aina lämpimästi tervetullut heidän koteihinsa ja luokseen.

“Olen hyvin avoin ihminen. Kun ihmiset luottavat minuun, minä luotan heihin. Minun ei tarvitse tuntea ketään pitkään tietääkseni, että hän on hyvä ihminen. Olen kertonut tarinani melkeinpä kaikille asiakkailleni. Käynti asiakkaani kodissa jättää minuun muistijäljen ja synnyttää henkilökohtaisen siteen. En ainoastaan siivoa kotia vaan luon perheelle parempaa paikkaa elää.”

Noelia kuunnellessa voi vain ihailla hänen kykyään värittää syvällisemmätkin aiheet häivähdyksellä terävää huumoria. Ei ihme, että nauhoituksen loppua kohden Noelin ääni sekoittuu valokuvaajan ja haastattelijan kiherrykseen, kun he vaikeroivat pysyäkseen tyyninä.

Noel tietää mitä tekee, ja vastaa kysymyksiin nopeasti ja terävästi. Haastattelun viimeinen kysymys – Mikä on elämäsi suurin opetus? – vetää hänet kuitenkin hiljaiseksi. Ja vastausta kannattaa odottaa.

Noel, mikä on elämäsi suurin opetus?

“Partitiivi, jota suomen kielen opettajani opettaa minulle”, hän sanoo ensin. Ja sitten syvemmällä äänellä. ”Ja lisäksi eräs rukous. Se auttaa hyväksymään asiat, joita en voi muuttaa, sekä antaa voimaa ja energiaa muuttaa niitä, joita voin hallita. Pidän tämän mielessäni joka päivä. Hyväksy asiat, joita et voi muuttaa ja rohkene toimia sitkeästi niiden puolesta, joita voit.”

Tähän taitaa olla hyvä lopettaa.

Tutustu upeaan Freska-siivoojaamme Elisaan ja lue hänen tarinansa tästä. 👈

Kysymyksiä, ajatuksia?

Kerro meille mielipiteesi.

Ota yhteyttä

Onnellisuutta on puhdas koti.

Nopea ja vaivaton tilaus, kotisiivous alk. 49 €/h.

Maksutavat

Klarna

Lataa sovellus

 • App Store
  Google Play

Freska Finland Oy

Y-tunnus: 3246808-9

 • Helsinki,
 • Espoo,
 • Vantaa,
 • Kauniainen,
 • Kirkkonummi,
 • Kerava,
 • Turku,
 • Lieto,
 • Naantali,
 • Raisio,
 • Tampere,
 • Kangasala,
 • Lempäälä,
 • Nokia,
 • Pirkkala,
 • Valkeakoski,
 • Ylöjärvi
Freska Finland
Whistleblowing · Tilausehdot · Tietosuojaseloste ·